Κουρή Αγγελική

Η Αγγελική Κουρή γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2000, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Συνέχισε την εκπαίδευσή της, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, και το 2005 απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής (PgD in Person- Centred Counseling), από το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών «ICPS», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Strathclyde.

Το 2009, έγινε κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc), με τίτλο: «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε», από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά, ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος. Εκτός από ατομικές συνεδρίες με ενήλικες, έχει συντονίσει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και εξακολουθεί να συντονίζει ομάδες γονέων. Παράλληλα, είναι εκπαιδεύτρια και επόπτρια στο Τμήμα Συμβουλευτικής του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών «ICPS».

Η Αγγελική Κουρή διεξάγει ομιλίες, έχει κάνει ανακοινώσεις σε συνέδρια, πραγματοποιεί σεμινάρια και αρθρογραφεί, κατά διαστήματα, στο περιοδικό : «Ο Γιατρός σας», της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας : «Το Παρόν». Επίσης, Μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Ένα μεγάλο μέρος της κλινικής της εμπειρίας έχει αφιερωθεί στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής σε άτομα με απειλητική για τη ζωή τους νόσο και τη στήριξη των οικογενειών αυτών. Στο πλαίσιο αυτό, εκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα, από την «Μέριμνα» (Εταιρεία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο).

Το πιο πρόσφατο κλινικό της έργο αφορά στη ψυχολογική υποστήριξη μακροχρόνια ανέργων, καθώς εργάζεται, ως Ψυχολόγος, στο Κέντρο Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης Ανέργων (της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.).

image
Κέντρο Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης Μακροχρόνια Ανέργων
Τηλ: 210 8224674, 210 5989340

Ζήτησε Υποστήριξη!

Η ανεργία μας αφορά όλους.

Μην την αντιμετωπίζεις μόνος.

Οι Υπηρεσίες μας